MASA DE INVERSIE – BENEFICII

18 Jan 18

Imbunatateste circulatia sangelui- pentru foarte multe persoane, circulatia de la nivelul mainilor, picioarelor si a zonei abdominale, este deficitara, in urma unui efect al dificultatii cu care sangele invinge gravitatia pentru a realiza circuitul invers prin care ajunge din nou la inima. Acest lucru, creeaza mase de sange care stagneaza la nivelul venelor din extremitatile corpului, ajungand la o slaba alimentare cu nutrienti si oxigenare a tesuturilor si organelor din aceste parti. Prin postura de inversie, gravitatea isi schimba sensul in care actioneaza asupra maselor de sange, ceea ce duce la eliberarea sangelui stagnant din zonele periferice si reimprospatarea tesuturilor si organelor cu sange curat, bogat in oxigen si nutrienti.

Imbunatateste  fuctionalitatea inimii- in timpul inversiei, gravitatia ajuta sangele din zonele periferice sa se intoarca la inima, deci inima nu mai este nevoita sa pompeze sangele cu aceeasi presiune, iar sangele care ajunge cu presiune mai mare la creier, il face sa elibereze neurotransmitatori care incetinesc bataile inimii.

Ajuta digestia- in timpul inversiei, materiile destinate excretiei traverseaza mai usor valva ileocecala, cate face legatura dintre intestinul subtire si cel gros, ne mai fiind nevoite sa lupte impotriva gravitatiei.

Imbunatateste functiile sistemului limfatic- limfa se deplaseaza in organismul nostru prin contractiile musculaturii corpului. Lipsa activitatilor fizice, determina contractii mai rare si mai greu de realizat, ceea ce creaza o limfa lenesa, care nu mai poate sa identifice si sa elimine in timp util toxinele acumulate; limfa devenind nepuntincioasa in fata aglomerarilor toxice de la nivelul intregului corp.

Imunatateste postura- dupa multi ani in care corpul a stat intr-o postura incorecta, vertebrele din partea superioara a spatelui si a gatului devin sever comprimate si dezaliniate, iar tensiunea musculara nu dispare. Postura incorecta intra intr-un timp scurt in memoria musculara, ceea ce va face foarte dificila reintrarea intr-o postura corecta, iar aceasta va fi de scurta durata. Prin inversie, tensiunea musculara se reduce rapid, iar gravitatia ajuta enorm la alinierea naturala a vertebrelor si a decontractarea musculaturii paravertebrale.

Imbunatateste flexibilitatea si sanatatea coloanei vertebrale-ceea ce mentine flexibila coloana vertebrala, sunt discurile intervertebrale, care  sunt umplute cu un lichid gelatinos, mentinandu-le hidratate, pline, elastice si pregatite sa faca fata flexiunilor corpului si actiunii de tasare generata de vertebre din cauza gravitatiei. Cu timpul, acest lichid se pierde, din cauza gravitatiei. Inversia, este singurul mod prin care discurile se elibereaza complet de actiunea gravitatiei si reusesc sa se rehidrateze.

Leave Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *