Kinetoterapia trateaza afectiuni multiple ale copiilor

18 Jan 18

Nicoleta Camelia Ghena, kinetoterapeut la centrul KinetoHelp ne-a acordat un interviu despre ce fel de afectiuni ale copiilor trateaza kinetoterapia.

Programul zilnic al copiilor nostri este foarte incarcat asa ca nu e de mirare ca ne trezim inca de la varste fragede cu dureri de spate, deviatii ale coloanei, afectiuni neuro-motorii si alte deformatii.

Cum putem sti noi, parintii, daca cei mici au nevoie de kinetoterapie?

E vorba de postura pe care o are copilul, coloana sa fie in permanenta dreapta. Daca parintii remarca o postura necorespunzatoare, mai ales cand stau la birou si isi fac temele sau in timpul mersului, recomandat este sa apeleze la un specialist.

Cum sunt structurate sedintele de kinetoterapie pentru copii?

Sedintele de kinetoterapie se realizeaza strict sub indrumarea unei persoane specializate in domeniu, ele fiind structurate gradual. De asemenea, se va tine cont de varsta, daca practica un sport, dar si de afectiune. Toate programele de kinetoterapie sunt personalizate.

Ce fel de afectiuni ale copiilor putem trata si preveni prin kinetoterapie?

Gimnastica medicala recupereaza toate afectiunile congenitale, dar si cele dobandite, atata timp cat exista perioada de crestere. Cele mai intalnite sunt afectiunile membrelor inferioare cum ar fi piciorul plat, sau cele din zona cervicala, provocand torticolis ( cap-gat inclinat).Kinetoterapia de prevenire se recomanda pentru tonifierea musculaturii, in special cea a spatelui, pentru o postura corecta.

Cum putem sa ii ajutam pe cei mici sa aiba o pozitie corecta si in afara cursurilor?

Prin educarea si informarea corecta a parintelui care trebuie sa supravegheze copilul predispus la anumite afectiuni. Sursele corespunzatoare de informatii sunt seminarii, workshop-uri si sfaturi avizate primite de la persoane specializate. Inca din copilarie este importanta invatarea si pastrarea unei posturi corecte, acest lucru fiind un preambul pentru sanatatea adultului de mai tarziu.

De exemplu, inainte de a cumpara un birou sa se tina cont de inaltimea copilului, respectiv scaunul trebuie sa fie ergonomic ( el se poate regal de la an la an). Un alt exemplu este dimensiunea ghiozdanului. Acesta trebuie sa fie potrivit inaltimii si greutatii copilului, fiind purtat pe ambii umeri.

Leave Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *